Önemli BilgilerUncategorized

Devlet Memuru Nasıl Olunur

Devlet Memuru Nasıl Olunur

Devlet memuru olmak için şu adımları takip etmelisiniz:

  1. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen mesleki ve yeterlik şartlarını karşılamanız gerekir.
  2. Devlet memurluğu sınavına girmek için başvuru yapmalısınız.(“KPSS”)
  3. Sınava hazırlanmalı ve sınavı başarıyla tamamlamalısınız.
  4. Başarılı olduğunuz takdirde, yapılan yerleştirme sonucunda belirlenen bir kamu kurumunda görev yapmaya başlamalısınız.

Not: Devlet memurluğu sınavı kriterleri ve sınava hazırlık için çeşitli kaynaklar bulunmaktadır. Sınava hazırlanmak için yeterli zaman ayırın ve sınav kriterlerine uygun bir şekilde çalışın.

Masa Başı Memur Nasıl Olunur

Masa başı memur pozisyonları için gereken şartlar, diğer devlet memurluğu pozisyonlarına göre benzerdir ancak pozisyona göre değişebilir. Genel olarak, masa başı memur olmak için şu adımları izlemelisiniz:

  1. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen mesleki ve yeterlik şartlarına uygun olmak.
  2. Devlet memurluğu sınavına girebilmek için KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavından en az 70 puan almış olmak.
  3. Sınava hazırlanmak ve sınavı başarıyla tamamlamak.
  4. Yapılan yerleştirme sonucunda belirlenen bir kamu kurumunda görev yapmaya başlamak.

Not: Kamu kurumları arasında masa başı memur pozisyonları bulunmaktadır ve bu pozisyonlar için belirlenen şartlar ve kriterler farklılık gösterebilir. Başvuru yapmadan önce pozisyona ve kuruma göre belirlenen şartları ve kriterleri ayrıntılı olarak öğrenmelisiniz.

En İyi Memur Meslekleri

En iyi memur meslekleri, kişinin tercihine, yeteneklerine, eğitim düzeyine ve beklentilerine göre değişebilir. Ancak, genel olarak aşağıdaki devlet memurluğu pozisyonları en iyi memur meslekleri olarak kabul edilir:

  1. Adalet Bakanlığı: Hukuk ve adalet alanında çalışan devlet memurları.
  2. Sağlık Bakanlığı: Sağlık alanında çalışan devlet memurları.
  3. Milli Eğitim Bakanlığı: Eğitim ve öğretim alanında çalışan devlet memurları.
  4. Maliye Bakanlığı: Mali ve vergi alanında çalışan devlet memurları.
  5. Emniyet Genel Müdürlüğü: Güvenlik ve emniyet alanında çalışan devlet memurları.

Not: En iyi memur meslekleri, kişisel tercihler, eğitim düzeyi ve beklentilere göre değişebilir. Başvuru yapmadan önce pozisyona ve kuruma göre belirlenen şartları, görev tanımını ve diğer faktörleri ayrıntılı olarak öğrenmelisiniz.

Kpss’siz Memur Nasıl Olunur

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavından en az 70 puan alma şartı bulunan bazı devlet memurluğu pozisyonları dışında, KPSS sınavına girmek zorunlu olmayan bazı pozisyonlar da bulunabilir. Bunlar arasında şunlar sayılabilir:

  1. Engelliler için ayrılan pozisyonlar
  2. Vatandaşlık ve devlet hizmeti yerine getirme şartı olarak yapılan sözleşmeli görevler
  3. Egzoservis (dış kaynak) kullanılan pozisyonlar
  4. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen eğitim ve öğretim pozisyonları
  5. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen atama sınavları sonucu belirlenen pozisyonlar

Not: KPSS sınavına girmek zorunlu olmayan pozisyonlar, belirli şart ve kriterlere uymak gerektiğinden bu pozisyonlara başvurmadan önce pozisyona ve kuruma göre belirlenen şartları ve kriterleri ayrıntılı olarak öğrenmelisiniz.

Memur Olmak İçin KPSS Puanı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre memur olmak için minimum puan şartı, belirli bir pozisyon için açılan iş ilanlarına ve kamu kurum ve kuruluşlarının belirlediği kriterlere göre değişebilir. Genel olarak, KPSS puanı en az 70 puan ve üzeri olması gerekir. Ancak, bazı pozisyonlar için daha yüksek bir puan şartı belirlenebilir. KPSS sınavı sonuçlarının yanı sıra, belirli bir pozisyona başvurmak için diğer şartlar da bulunabilir, örneğin: eğitim düzeyi, tecrübe, sertifika vb. Başvuru yapmadan önce pozisyona ve kuruma göre belirlenen şartları ayrıntılı olarak öğrenmelisiniz.

Lise Mezunu Memur Nasıl Olunur

Lise mezunları olarak devlet memuru olmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavına girmek: KPSS sınavına girmek için belirli bir yaş sınırı ve eğitim düzeyi şartı bulunur. Lise mezunları KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür ve İletişim becerileri sınavlarına girebilir.
  2. KPSS sınavından en az 70 puan almak: KPSS sınavı sonucunda en az 70 puan almanız gerekir. Bu puan, belirli bir pozisyona başvurmak için minimum puan şartıdır.
  3. Kamu kurum ve kuruluşlarının açtığı iş ilanlarına başvurmak: KPSS sınavından yeterli puan alan lise mezunları, kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılan iş ilanlarına başvurabilir.
  4. İşe alım sınavına girme: Başvuru yaptığınız pozisyonlar için belirli bir işe alım sınavı yapılır. İşe alım sınavına girebilmek için KPSS puanınızın belirlenen minimum puan şartını taşımanız gerekir.
  5. İşe alım sınavından başarılı olmak: İşe alım sınavına girdiğiniz pozisyonlar için belirli bir sıralama yapılır ve belirli bir puanı geçen adaylar işe alınır.

Not: Devlet memurluğu pozisyonlarına başvurmak için belirli şart ve kriterlere uymak gerektiğinden pozisyona ve kuruma göre belirlenen şartları ve kriterleri ayrıntılı olarak öğrenmelisiniz.

Düz memur Nasıl Olunur

Düz memur olmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavına girmek: KPSS sınavına girmek için belirli bir yaş sınırı ve eğitim düzeyi şartı bulunur.
  2. KPSS sınavından en az 70 puan almak: KPSS sınavı sonucunda en az 70 puan almanız gerekir. Bu puan, belirli bir pozisyona başvurmak için minimum puan şartıdır.
  3. Kamu kurum ve kuruluşlarının açtığı iş ilanlarına başvurmak: KPSS sınavından yeterli puan alan adaylar, kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılan iş ilanlarına başvurabilir.
  4. İşe alım sınavına girme: Başvuru yaptığınız pozisyonlar için belirli bir işe alım sınavı yapılır. İşe alım sınavına girebilmek için KPSS puanınızın belirlenen minimum puan şartını taşımanız gerekir.
  5. İşe alım sınavından başarılı olmak: İşe alım sınavına girdiğiniz pozisyonlar için belirli bir sıralama yapılır ve belirli bir puanı geçen adaylar işe alınır.

Not: Düz memur pozisyonlarına başvurmak için belirli şart ve kriterlere uymak gerektiğinden pozisyona ve kuruma göre belirlenen şartları ve kriterleri ayrıntılı olarak öğrenmelisiniz.

Memur Meslekleri Listesi

Bazı Memur meslekleri aşağıdaki gibidir:

  1. İdari Memur
  2. Adli Memur
  3. Müfettiş
  4. Askeri Memur
  5. Jandarma Memuru
  6. Emniyet Memuru
  7. Milli Eğitim Memuru
  8. Sağlık Memuru
  9. Ulaştırma Memuru
  10. Tarım ve Orman Memuru
  11. Hukuk Memuru
  12. Adalet Memuru
  13. Maliye Memuru
  14. Sosyal Güvenlik Memuru
  15. İçişleri Memuru

Bu listede yer alan memur meslekleri ile sınırlı değildir ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılan iş ilanlarına göre değişebilir.

Okullarda Memur Nasıl Olunur

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen KPSS sınavından en az 70 puan alarak veya yapılan yerli/yabancı dil sınavından en az 55 puan alarak Milli Eğitim memuru olarabileceğiniz gibi, Aday Memur adı verilen bir sınava girerek de Milli Eğitim memuru olabilirsiniz. Sınavlar ve puanlar kurumlar arasında farklılık gösterebilir, dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesinde yayınlanan son duyurulara ve iş ilanlarına başvuru yapmak en doğru yoldur.

İlgili Bağlantılar

Mülakata Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin!!!

Güncel İlanlar

https://isbasvurusuyap.com/2023-donemi-bekci-alimi-is-basvurusu/

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu